Egy blog értünk, nekünk, rólunk - az életünkről 50-en túl ... és innen.


info@seniorblog.hu
seniorclubcard@gmail.com

Kedvezményes fürdőbelépők, nyugdíjas pályázatok 2016

2016.01.08 15:37

Tisztelt Olvasóink!

 
Óriási érdeklődést váltott ki a tavaly októberben közzétett kis híradásunk, amely szerint "1000 forinttal olcsóbban fürdőzhetnek a 65 év feletti nyugdíjasok".
 
 
Elérkezett az újév, és januárban sorra érkeztek a kérdések a kedvezményről, illetve annak pontos hivatalos hátteréről. Ennek hatására mi is "nyomozásba" kezdtünk, és telefonon érdeklődtünk a Magyar Fürdőszövetségnél, hogy mit tudnak a 2016. januárjától meghirdetett kedvezményről. A szövetség főtitkára azt az információt adta, hogy sajnos nem tud egyébről, mint a már a tavalyi évben is elérhető Erzsébet Program, amely a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány programja. Erről a www.mnua.hu vagy a www.erzsebetprogram.hu oldalon lehet tájékozódni. (Cikk)
 
Ha megnyitják az erzsebetprogram.hu oldalt, bal oldalon találják az "Erzsébet-program üdülők, fürdők és táborok" menüpontot. Erre rákattintva már bővebb információkat lehet majd találni a 2016-os kedvezményekről, de egyelőre csak a 2015-ös adatokat találjuk. Ezen az oldalon a 3. ikon címe: Pályázatok 2015. Ez az ikon lesz majd a Pályázatok 2016 ikonja, amint az adatlapok elérhetővé válnak. Az MNUA titkárságán azt az információt kaptam, hogy akár már a napokban elérhetővé válnak azok az adatlapok, amelyeken lehet pályázni az akár ingyenes fürdőbelépőkre 2016-ra vonatkozóan. Érdemes minden nap ellenőrizni, hogy frissítették-e az oldalt.
 
Ha az erzsebetprogram.hu oldalon megjelenik a Pályázatok 2016 ikon, arra kattintva kiválasztjuk a "Nyugdíjas Pályázatok" nevű ikont, majd arra kattintva megtaláljuk a "Kedvezményes fürdőbelépők nyugdíjasok számára" elnevezésű menüpontot. Ezen belül lesznek azok a dokumentumok/adatlapok, amelyek segítségével igényelni lehet a kedvezményt 65 év felett. 
 
A fürdőszövetség főtitkára arról is informált, hogy a tavalyi évben 800 millió forintból 40 ezer nyugdíjas fürdőbelépőjét támogatták meg 20 ezer forinttal. Úgy gondolom tehát, hogy érdemes figyelni az Erzsébet Program honlapját és a remélhetően a közeljövőben megjelenő pályázati kiírásokat.
 
Ha valaki még nem érte el a 65. életévét és/vagy nem tudja igényelni ezeket a kedvezményeket, van még egy lehetőség, amely két budapesti fürdőben nyújt 50%-os kedvezményt a teljes árú belépőhöz képest. A Zsigmondy kártya kiváltásával 5000 forintot befizetve féláron válthatók belépőjegyek a Gellért és a Széchenyi Gyógyfürdőkbe. A kártya személyesen igényelhető a Budapest Gyógyfürdői Zrt. ügyfélszolgálatán: 1138 Bp., Népfürdő utca 38. (Hétfő-Csüt.: 9:00 - 15:30, péntek: 9:00 - 13:00), telefonszám: 1-452-4569. Fényképet a helyszínen készítenek, és kb. 3 hetet kell várakozni a kártyára.
Erről bővebben: termalonline.hu

A tájékozódást folytatjuk, minden újról igyekszünk beszámolni. Szívesen vesszük, ha Olvasóink is megosztják velünk az újdonságokat, kedvezményekről szóló információikat.

seniorblog