Egy blog értünk, nekünk, rólunk - az életünkről 50-en túl ... és innen.


info@seniorblog.hu
seniorclubcard@gmail.com

SCC Zugló Gyalogló Kör

2014.10.02 16:59

Kedves Klubtársak!

Az a tapasztalatom, hogy a nyári időszak kevésbé tervezhető akkor, ha egy rendszeres tevékenységet szeretnénk bevezetni a mindennapjainkba. A szabadság évszaka éppen arról szól, hogy az ember kihasználja a hosszú nappalokat, igyekszik a szabadban létezni, tevékenykedni, kirándulni, túrázni, utazgatni. Az aktivitás ilyenkor szinte természetes, ad hoc; élénk mozgásban vagyunk tavasztól őszig. A nyár elmúltával azonban észrevétlenül kezdünk begubózni, a hosszú esték már nem kínálnak olyan vonzó kültéri lehetőségeket arra, hogy kimozduljunk a kényelmes otthonainkból. Ilyenkor érdemes valami olyasmit kitalálni, ami ellensúlyozhatja ezt a kevésbé aktív állapotot.

A sok lehetőség közül hadd javasoljak egyet, elsősorban a zuglóiaknak, hiszen a mi székhelyünk itt van, itt tudunk rendszeresen és megbízhatóan jelen lenni.

Október 7-től (kedd) heti 2 alkalommal, minden héten, kedden és pénteken, 9 órától gyalogoljunk együtt egy jót! Az egy órás időtartamra tervezett gyalogló edzések elején és végén bemelegítő és levezető szakaszokat iktatunk be, és fokozatosan kiegészíthetjük a Nordic Walking és a Rolling Jogging mozgásaival is. (A kocogás és gyaloglás élettani hatásairól itt olvashatsz.)

A találkozó helyszíne: 14. kerület, Rákos-patak, az Egressy út és a Miskolci utca sarkánál.

Előzetes jelentkezés nélkül is találkozhatunk a helyszínen, mi biztosan ott leszünk, de szívesen vesszük, ha az érdeklődők jelzik jöveteli szándékukat üzenetben vagy a seniorclubcard@gmail.com email címen. Bármilyen kérdés esetén is állunk rendelkezésükre.

Az útvonal a következő: találkozó az Egressy-Miskolci sarkán, innen haladunk végig a Rákospatak utcán a Szugló u. - Lantos Mihály sportközpont - Teles utca - Kerékgyártó utca vonalon. A Kerékgyártó utca és a Rákospatak találkozásánál van egy outdoor fitnesz-park, itt gyakorlatozunk 10 percet, majd vissza a találkozó pontjához. Ezen az útvonalon bárhol lehet csatlakozni! További info: https://www.seniorblog.hu/news/scc-zuglo-gyaloglo-kor/