Egy blog értünk, nekünk, rólunk - az életünkről 50-en túl ... és innen.


info@seniorblog.hu
seniorclubcard@gmail.com

Bemutatkozás

Senior Blog

2014.04.09 22:43
A Senior Blog célközönsége az a korosztály, amely rendre a figyelem perifériájára kerül a rutinszerű hétköznapokon. Vannak ugyan „kampányízű” odasandítások, de a valódi jelenlét hiányzik az ötvenen-hatvanon túliak mellől. Hiányzik például a társadalmi elismerés a munka frontján (sok esetben a...

Peres Ildikó vagyok, angol nyelvtanár, testépítés-fitnesz sportedző, személyi tréner. Tanulmányaimat az IWI Sportakadémián végeztem. Ha jól számolom, már 25. éve foglalkozom a testformálás különböző módszereivel; igaz, csupán amatőr szinten, a saját kedvtelésemre. Néhány hónapja fogalmazódott meg bennem az igény arra, hogy tapasztalataimmal, elméleti és gyakorlati tudásommal másoknak is segítségére legyek. Különösen szívesen fordulok a saját korosztályom és főleg a szenior korúak felé. Számukra a rendszeres testedzés, az egészségmegőrző táplálkozás és a lelki balansz megteremtése a legkézenfekvőbb eszközei a prevenciónak, amely segít abban, hogy a magas szintű életminőség minél hosszabb ideig fenntartható legyen. 
Fontosnak tartom a fitnesz, az alakformálás alternatív megközelítését, amely nem elsősorban a külalak, a "külsőség" minden egyéb tartalmat háttérbe szorító elsődlegességét jelenti, hanem inkább a test és lélek harmóniájának megteremtését, és ezáltal a hosszantartó, egészséges, boldog élet fenntartását. Természetesen az esztétikum fontos igény lehet napjainkban, de úgy gondolom, hogy a testi-lelki összhang megteremtésével, az énkép, az önértékelés javulásával, az egészséges életvitel kialakításával a külső megjelenés automatikusan és azonnal észrevehetően átalakul. 

Ma már tény, hogy rendszeres testmozgással karbantarthatjuk a keringési rendszert, jelentősen késleltethetjük a mozgató szervrendszer elhasználódását, így az ízületi porckopást és a csontritkulást, ezáltal megőrizhetjük mozgékonyságunkat és magas energiaszintünket. Ha ezt a testi feltételt megteremtettük, innen már nem is kihívás a lelki jól-lét elérése; a kettő - test és lélek - együtt, egymást erősítve fogja körbeölelni az életünket.

Meggyőződésem, hogy az életkor előrehaladtával nem szabad lemondanunk aktivitásunkról, és nem szabad átadnunk magunkat a gyógyszerek mindenhatóságának. Alapvető célom, hogy minél több közép- és időskorú embert elérjek azzal a szándékommal, hogy megéreztessem velük a rendszeres mozgás, a "jó" táplálkozás és a lélekápolás örömét és hasznosságát.

A Senior Wellness oldalon utazási-üdülési ajánlatokkal, életmódtanácsokkal, étkezési javaslatokkal, edzéstippekkel, otthon és a szabadban jól alkalmazható tornagyakorlatokkal jelentkezünk. Az oldalon belül kategorizáltuk a témákat, bízva abban, hogy így könnyebb a tájékozódás. A Senior Wellness almenüi a következők:

Kérlek, kérem, kövessen, legyünk minél többen aktívak, egészségesek és ... szépek! :)

Mottóm: "Tégy valami jót a testeddel, hogy a lélek kedvet kapjon ahhoz, hogy benned lakjon!" (Avilai Szent Teréz)

Kapcsolatfelvétel: seniorclubcard@gmail.com, Facebook oldal: www.facebook.com/seniorclub

Amennyiben kérdése adódna, keressen bizalommal!